Home Nogomet Mlađi uzrasti ZAUSTAVITE TO, KAKO GOD ZNATE | Nove tragikomedije na juniorskim utakmicama diljem...

ZAUSTAVITE TO, KAKO GOD ZNATE | Nove tragikomedije na juniorskim utakmicama diljem Istre

SHARE

Piše: Elvis Uravić

Već smo pisali o tome kako su županijske juniorske lige dotakle samo dno, a ovog vikenda se taj dojam još i pojačao. Jedan je klub, vineška Iskra, na teren u juniorskoj utakmici ovog vikenda poslala devet mladića, od čega je igrač bio na vratima, rođen 2008. godište, a takvih je u sastavu bilo još pet, dakle šest sveukupno.

Iako će bolesnici pokušati ovo svesti na nekakve klupske obračune, glasno i jasno apeliram na IO NSŽI-a da nekakvom odlukom spriječe ovo maltretiranje djece do kraja sezone. Ne treba kažnjavati Iskru ni bilo koji klub koji je zbog nekakvih odluka primoran to raditi, ali odgovorni, ZAUSTAVITE TO prije nego se netko ozbiljno udari.

Usred sezona ukinite imperativ juniorskih momčadi, prekršite sve propozicije jer će nam svima skupa biti žao, zbog nekakvog ponosa i inata. To su djeca, naša, i nije u redu da im to radimo. NSŽI Iskri, a onda ona djeci.

Ne dozvoljavajte da dijete 2008. godište na tjednoj bazi igra protiv 2003. godišta zato da bi se ispunila nekakva forma. Nikoga ne treba kazniti, nitko ne treba preuzeti krivicu, samo ugasite sve imperative, ovo više nije ni simpatično ni ‘fora’.

Nastavljamo s istom temom – uzaludnosti juniorskih utakmica koje se moraju igrati, a nitko ne zna zašto, ali se selimo zapadnije, u Funtanu. Tamo je ovog vikenda odigrana juniorska utakmica koja je obilovala nelogičnostima i kršenjima propozicijama, ali o tome sad nemamo vremena.

Usredotočimo se na 60. minutu. Tada sudac isključuje po jednog igrača iz svake momčadi, a domaćin u igru šalje „zamjenskog“ pa Funtana nastavlja s 11 igrača u polju. Zašto je netko poslao „zamjenu“ za isključenog igrača, nikad nećemo saznati.

Dalje, gosti iz Kanfanara čitavih 12 minuta uvjeravaju suca kako protivnik ima isti broj igrača kao i prije crvenog kartona, a onda u 72. minuti domaćin zabija pogodak i sudac napokon prebrojava. Nakon punih 12 minuta ustanovio je arbitar da domaćin zaista ima 11 igrača pa smo „jenega poslali ća“.

Naravno, samim time ta je utakmica u potpunosti neregularna, ali nije jedina, vjerujte na riječ. Bilo je ‘svega’ u godinama i sezonama iznad nas, ali ovo što se ove sezone događa u juniorskim ligama, to ne bi smislili najluđi scenaristi najkvalitetnijih tragikomedija. Još jedanput, molimo Vas, istarska nogometna vlado, sjednite i dogovorite što i kako. Ovo nema grama smisla.