SHARE

U Poreču se ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, održava Završnica Super HBL-e za  sezonu 2021/22. U boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, u polufinalnim susretima u subotu 9.4.2022.godine sastaju se: BK Istra Poreč (Poreč) – BK Pazin (Pazin) od 10:30 sati a od 16:30 na jog će BK Biston (Baška Voda) i BK Zrinjevac (Zagreb).

Pobjednici polufinalnih susreta sastaju se u nedjelju od 14 sati u finalnom susretu u borbi za seniorskog klupskog Prvaka Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2021/22. U slučaju neriješenog rezultata u svim susretima na finalnom turniru pobjednik je ekipa koja je ostvarila bolji plasman nakon regularnog dijela natjecanja.

Poredak u regularnom dijelu Super HBL je sljedeći: 1. Biston, 2. Istra Poreč, 3. Pazin, 4. Zrinjevac.

Rezultatima završnog turnira znat će se i hrvatski predstavnici na ovogodišnjem Kupu europskih prvaka u kojem će Hrvatsku predstavljati dva kluba. Završnica Kupa europskih prvaka će se održati upravo u Poreču 12.–13.11.2022. godine. Pravo nastupa u Kupu europskih prvaka stječe prvak Super HBL-e u sezoni 2021/22 i zauzima poziciju broj 1. Ako prvoplasirana ekipa Super HBL-e nakon regularnog dijela natjecanja (Biston) ne bude i pobjednik finalnog turnira ta ekipa zauzima poziciju broj 2 u Kupu europskih prvaka unatoč porazu na završnom turniru.

Ako je prvak Hrvatske ekipa koja je zauzimala i prvo mjesto nakon završetka regularnog dijela prvenstva (Biston) tada poziciju broj 2. u Kupu europskih prvaka za 2022. zauzima doprvak Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2021/22, odnosno poraženi u finalu završnog turnira Super HBL.

Izravan prijenos svih susreta završnog turnira bit će dostupan na YouTube kanalu Hrvatskog boćarskog saveza https://www.youtube.com/channel/UCJbZUghEYnNgNGuS-s9DMfA, a nazočnost gledatelja u dvorani, sukladno preporukama HZJZ, bit će moguće uz obaveznu COVID putovnicu.

Što se tiče cijena susreta završnog turnira Super HBL, za svaki polufinalni susret pojedinačno cijena je 25,00 kuna, a samo finale možete pogledati za 40,00 kuna po osobi. Paket ulaznica za sva tri susreta iznosi 60,00 kuna, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti narudžbom na e-mail adresu: ulaznice@bkistraporec.hr.

Sve ostale informacije možete dobiti kod tajnika Boćarskog kluba Istra Poreč Luke Puniša na  broj mobitela 098 948 2840, a sve informacije o završnom turniru Super HBL možete pratiti na službenoj Facebook stranici BK Istra Poreč https://www.facebook.com/bkistraporec