Home Nogomet Prijateljske Zgrablić Kanfanarcima donio prednost u Dumbrovi, a danas maestralni Matija Jurman ga...

Zgrablić Kanfanarcima donio prednost u Dumbrovi, a danas maestralni Matija Jurman ga sačuvao

Potpićan Učka ’72 i Kanfanar danas su u Dumbrovi po kiši, ali i sjajnom travnjaku odigrali prijateljsku utakmicu. Gosti su pobijedili 0:1 te itekako mogu biti zadovoljni pojedinim segmentima igre, dok domaćin može biti zadovoljan svime, osim realizacijom.

Kanfanarci su puno bolje ušli u utakmicu, već u sedmoj minuti morao je Andrej Aničić sjajno braniti udarac Sandija Križmana, gostujućeg trenera, ali i najvećeg pojačanja ovog ljeta. Minutu kasnije Jakov Zgrablić je ostavljen samo nakon kornera, a on to ne propušta pa pogađa za 0:1.

Pet minuta nakon toga Antonio Fornažar dvaput je oprobao svoj udarac, prvi put iz igre, drugi iz „slobodnjaka“, ali ostalo je 0:1. Slađan Simić imao je dobru prigodu u 21., ali njegov udarac odlazi preko gola.

Posljednju prigodu domaći imaju u prvom dijelu kada se igrala 28. minuti, a režirali su je braća Celić. Matteo je „pakirao“ sve za brata Ricarda čiji udarac glavom odlazi pored gola pa se na predah otišlo s 0:1.

U drugom dijelu Kanfanarci su vidno „pali“ u motoričkoj prezentaciji, što je i očekivano, obzirom da su kasnije od Potpićanaca krenuli u pripreme pa su se redale šanse domaćina. Paliska je sjajno centrirao za Fejzića u 53. minuti, ali lopta okončava na vratnici.

Nakon toga Matteo Celić na povratnu Pincina ne pogađa okvir gola, a u periodu od 68. do 86. minute pet velikih obrana upisao je Matija Jurman, golman Kanfanara koji je danas bio maestralan. Redom je „skidao“ pokušaje Pincina, Burula, Fejzića (dvaput) i Piletića te je najzaslužniji za današnju pobjedu Kanfanara.

Domaćin ne treba brinuti jer je prezentirao solidnu igru, a za spomenuti je i debi 15-godišnjeg Antonija Pejića na golu seniorske momčadi u nastavku. Isto tako, treba reći kako su Kanfanarci igrali tehnički dotjeran nogomet, ali nisu uspjeli značajnije zaprijetiti golu domaćina.

POTPIĆAN – Igralište Dumbrova – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA – SUDAC: Robi Ilić (Potpićan)

POTPIĆAN UČKA ’72 – KANFANAR 0:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Zgrablić 8′

POTPIĆAN UČKA ’72: Aničić, Burul, Licul, Juran, Pamić, Putinja, Gržanić, Fornažar A., Simić, Celić M., Celić R.

Još su igrali: Pejić, Fejzić, Pincin, Paliska A., Paliska N., Piletić

Trener: Robi Čalović

KANFANAR: Jurman, Sošić, Burić, Antonić, Licul, Zgrablić, Križman, Bančić, Modrušan, Zaharija, Galant

Još su igrali: Šen, Blašković, Ban, Čakarić

Trener: Sandi Križman