Home ISTRA Nogomet Zlatko Dalić malo okrenuo smjer

Zlatko Dalić malo okrenuo smjer

SHARE
Zlatko Dalić, novi izbornik reprezentacije (FOTO: Drago Sopta)

Europsko prvenstvo koje je iza nas i u kojemu je nogometna reprezentacija Hrvatske pružila to što je pružila i samim time nije opravdala očekivanja prečesto nerealnog hrvatskog nogometnog puka, dovelo je do laganog zaokreta u promišljanju izbornika nogometne reprezentacije.

Jučer je Zlatko Dalić odabrao dvadeset i pet igrača za susrete protiv Rusije i Slovačke u gostima, te Slovenije kod kuće, a na tom se popisu nisu pronašla nekolicina sa Eura. Ante Rebić, jasno je, otpao je nakon objave na svom instagramu koja doduše nije bila dugog vijeka, ali je bila dovoljna da si zatvori vrata najbolje vrste.

Lovre Kalinić je također otpao, premda mnogima nije bilo jasno zašto nije i ranije, posebice znajući kako je vratar Osijeka, Ivica Ivušić, jedan od ponajboljih igrača Osijeka već neko vrijeme. Na spisku nema ni Brune Petkovića, koji se, realno i ne uklapa u Dalićevo nogometno promišljanje, što je bilo jasno i prije Eura, a nema ni dugogodišnjeg reprezentativca Milana Badelja.

Novi igrači su uz navedenog Ivušića još i Hajdukovac Marko Livaja, te Antonio Mirko Čolak koji trenutno briljira u Malmou, no tu je i Borna Sosa, igrač Stuttgarta, nakon neuspješnog pokušaja promjene nacionalnog dresa.

Malo je iznenađenje jedino činjenica kako trenutno ponajbolji igrač HNL-a Lovro Majer nije među pozvanom među dvadesetpetoricom, već se zajedno sa Kristijanom Lovrićem, Tomom Bašićem, i Lukom Sučićem nalazi na Dalićevom pretpozivu.

Sedam utakmica još čeka nogometnu reprezentaciju tijekom ove jeseni. Nakon tri ranije navedene u rujnu, čekaju nas nešto lakši zadaci a to su Cipar u gostima i Slovačka kod kuće u listopadu, te Malta u gostima i Rusija kod kuće u studenom.