Mlađi uzrasti

ŽNL PIONIRI JUG I SJEVER | ŠN Mandalena i NK Žminj na vrhu bez poraza ove jeseni

Prije više od tri tjedna završene su i najniže rangirane pionirske lige u županiji – službenog naziva – ŽNL Jug pioniri i ŽNL Sjever pioniri. Na Jugu vrlo lijepa priča iz Marčane. Točnije, iz kompletne Općine Marčana.

Prije nekoliko godina osnovala se ŠN Mandalena, a ta je momčad danas jesenski prvak južne skupine pionirske ŽNL. U deset kola upisali su devet pobjeda i remi, a 41:6 gol razlika govori o tome koliko su bili nadmoćni. Na drugom mjestu s 25 bodova je Galižana, a treći Rabac ima 19 bodova, ali i dvije utakmice manje.

Rabački golgeter Nicolas Golja s 21 golom predvodi strijelce, a 18 je zabio Leon Bulešić iz Galižane. Treće mjesto dijele Anton Bilić iz Smoljanci Sloboda i Maks Fuart iz Valbandona koji su postigli 14 golova.

Trener ŠN Mandalena Korado Butković koristio je 22 igrača, od čega čak pet s prezimenima Petričević. To su Mateo, Mihaela, Anđela, Marino i Manuel. Osim njih, nastupali su još Valić, Šarić, Pliško, Gortan Mat., Milanović, Hamzić, Cvek, Radolović, Jalšovec, Grubešić, Gortan Man., Prenc, Porobić,  Bešić, Brzović, Gunjača i Vlah.

Na pionirskom Sjeveru se već u pripremnim utakmicama vidjelo tko će „voditi kolo“. Žminjci Marka Orbanića imaju osam pobjeda iz isto toliko utakmica, a gol razlika im iznosi 60:6. Bez obzira na njihovu dominaciju, velike pohvalu zaslužuju i dečki iz Mladosti iz Rovinjskog Sela koji imaju samo tri boda manje. Na trećem mjestu je Istra iz Tara sa 16 bodova.

Na listi strijelaca prvi je Buzećan Niko Šimonović s 15 golova, a slijede ga Ognjen Paić Čubelić iz Žminja te Petar Raič Sudar iz Mladosti RS s 13 golova. Po 12 su postigli Neo Galant (Žminj) te Toni Jurić (Mladost RS).

Marko Orbanić je koristio gotovo nevjerojatan broj mladih igrača – njih 32. To su bili Žufić, Thaqi, Paić Čubelić, Debeljuh, Licul, Galant N., Supek, Sošić, Galant Leon, Kuhar N., Zaharija, Orbanić L., Pamić, Peteh, Roce, Žagrić E., Starčić, Orbanić A., Rudan, Otočan, Orbanić I. L., Brnelić, Jurišić, Galant K., Modrušan, Galant Lean, Bulić, Kuhar M., Orbanić N., Damijanić P., Žagrić T. i Damijanić T.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031