Home Nogomet Mlađi uzrasti ŽNLI JUNIORI | Juniori Rovinja zasluženo osvojili titulu pobijedivši u derbiju posljednjeg...

ŽNLI JUNIORI | Juniori Rovinja zasluženo osvojili titulu pobijedivši u derbiju posljednjeg kola i lige

U veoma loše organiziranoj i vođenoj ligi, kakvu nisu zaslužili njeni akteri, juniori Rovinja zasluženo su osvojili ŽNLI Juniori. Liga je to koja se nakon 13 kola, zbog početnog odustajanja vineške Iskre nakon plenuma, razdvojila na playoff i playout.

Playoff je na razini lige odrađen pomalo anarhično, ali to ničim ne umanjuje kvalitetu i rezultate rovinjskih juniora trenera Nadana Zaharije. Na kraju su u 18 odigranih utakmica osvojili 48 bodova, dva više od Istre 1961 koja je igrala s kadetskom momčadi. No, Rovinježi su upisali čak 16 pobjeda te su pritom poraženi samo od te Istre 1961 i trećeplasirane Pazinke.

Konačna gol-razlika 88:18 dovoljno govori o njihovoj nadmoći, a sama titula u jednom je trenutku došla u pitanje zbog umora rovinjskih juniora koji su igrali, i to uspješno, na dva fronta. No, na kraju su u odlučujućem susretu pobijedili Istru 1961 golom u posljednjoj minuti.

Toni Tošić taj je susret postigao dva pogotka u pobjedi 2:1 nad Puljanima, a i ostatak sezone, kad god je trebalo, Tošić je bio sjajan. Zanimljivo, bila je to jedina utakmica u playoffu koju je Tošić odigrao u playoffu.

Naslov su osvojili: Anton Ban, Leon Grujić, Manuel Poropat, Lean Pranjić, Matija Tafra, Andrej Kajfeš, Mateo Buljević, Noa Andrijaš, Andi Bešić, David Lazarić, Dominik Jadreško, Gabriel Lavižati, Tino Peteh, Vedran Patajac, Matej Jurić, Roko Zgrablić, Matej Buršić, Matija Hek, Natan Medar, Toni Tošić, Fran Bernobić, Luka Đurić, Niko Šerifović, Luca Matić, Andrea Mešinović, Diego Dammugia i Ivan Jurić, uz spomenutog iskusnog stručnjaka Nadana Zahariju.

Previous articlePREKRASNI PIONIRSKI DANI U ŽMINJU | Nogometaši Alena Damijanića i Marka Orbanića lani su u zbroju bili najbolji u JPLI
Next articleDanas kreće pazinski Stranićev memorijal, organizatori u slučaju kiše za petak osigurali i dvoranu!