SHARE

Gostovanjem u Rijeci porečke odbojkašice upisale su još jedan poraz, 11. u nizu čime su još jednom potvrdile da nisu dorasle igranju u Superligi. HAOK Rijeka pobijedila je 3:0 (25:10; 25:21; 25:17) za sat vremena igre.

Trenerica Rijeke Porečanka Gordana Tomić (ex Jurcan) imala je najviše problema u motiviranju svojih mladih igračica da utakmicu odigraju koncentrirano, pošto su Porečanke ovoga puta pokazale da mogu odigrati ako im to protivnička ekipa omogući.

Prvi set je protekao u velikoj nadmoći Riječanki te su nakon samo 16 minuta igre riješile prvi set u svoju korist. U drugom setu dolazi do opuštanja domaćih igračica što maksimalno koriste Porečanke koje su držale prednost gotovo do kraja seta (19:19) kada Riječanke kreću nešto odlučnije te završavaju set u svoju korist.

Treći set je protekao u sličnoj igri kao i prvi set, da bi se pri kraju seta domaće igračice opustile pri vodstvu 20:10, što koriste Porečanke da se vrate u utakmicu, te osvajaju još sedam poena za konačnih 25:17, u trećem setu.

Poreč je nastupio u sastavu: Brajković Deni, Banko Lea, Rajković Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana,Poropat Ema, Verhas Marija, Gržetić Vita, Hrvatin Antonija, Plazinić Helena, Curać Doris, Katalina Ana. Trener je Dragan Salapura.

Ova utakmica kao i sve ranije je pokazala sve slabosti u igri porečke ekipe, loš servis i prijem servis, igra bez bloka, loša igra u polju. Za Porečanke slijede još četiri kola Superlige, a prve protivnice sljedećeg vikenda je OK Dinamo u čijem sastavu igraju bivše igračice Poreča : Iva Nikačević, Dea Fatorić, Emili Makovac.

Nadamo se da će u utakmicama koje slijede do kraja lige porečke odbojkašice odigrati bez ikakvog imperativa osim da pokažu ono što je uvijek krasilo igru Poreča borbenost i zalaganje za svaku loptu, te da se uzdignute glave oproste od Superlige.