Home Boćanje Druga HBL Sjever BOĆARSKI VIKEND: Labinjani slavili u Lovranu, Raša pobijedila Umag

BOĆARSKI VIKEND: Labinjani slavili u Lovranu, Raša pobijedila Umag

Boćari Labina s minimalnom gostujućom pobjedom 13:11 nad Lovranom otvorili su novu sezonu u drugom rangu državnog ligaškog natjecanja koji u novoj sezoni nosi naziv 1. HBL sjever.

Labinjani su do ulaska u završnu seriju igara stvorili prednost od dva poena (9:7) koju su zadržali do kraja. Gianfranco Santoro, Denis Brajuha i Dean Cvečić sa sudjelovanjem u osvajanju po četiri poena predvodili su labinsku momčad do pobjede.

Funtana je na najdaljem mogućem gostovanju, u Josipovcu kraj Osijeka, doživjela poraz od Svetog Luke 17:7. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon štafetnog izbijanja nakon kojeg su domaćini vodili sa nedostižnih 13:3.

Povratnik iz redova superligaša Istre Poreč, Elvis Barbaro je sudjelovao u osvajanju četiri poena za goste. U sljedećem kolu Labin ugošćuje Kukuljanovo, dok će Funtana biti domaćin crikveničkom Gornjem kraju Ladviću.

U trećem rangu državnog ligaškog natjecanja, koja od ove sezone nosi naziv 2. HBL zapad, novajlija Raša je debitirala s uvjerljivom domaćom pobjedom nad Umagom 18:6. Svetvinčenat – Lošinj najzanimljiviji je susret narednog kola koji se u nedjelju, 12. rujna igra već s početkom u 13.00 sati.

U 1. A IBL na samom startu sezone uspješna su u gostima bila oba novaka u ovom rangu natjecanja, pogotovo pulska Veruda koja je svu svoju snagu demonstrirala na gostovanju kod Vrha prepustivši domaćinima svega dva poena (20:2). I drugi novak, Juricani, s gostovanja u Poreču kod Špadića se kući vratila s bodom (11:11). Veruda – Kršan najzanimljiviji je susret drugog kola.

I u 1. B IBL sva tri novaka, Veleniki, Potpićan i Stepčići su sezonu otvorila pobjedama, tako da će već u drugom kolu zanimljiv biti susret Veleniki – Potpićan.

U 2. IBL sjever najuvjerljivija je bila Sloga kod kuće u Svetom Martinu kraj Buzeta pobjedom nad Tarom Vabrigom 17:3, dok je u 2. IBL jug najuvjerljiviji bio Rovinj s pobjedom nad Baratom 16:4.

Susreti drugog kola u obje skupine 2. IBL, sjever i jug, na rasporedu su već u utorak, 7. rujna. U 3. IBL sljedeće kolo kao najzanimljiviji susret donosi ogled porečkog Novog naselja i Višnjana u skupini sjever II. (IBS, K.K.)

Previous article‘FORŠI ĆE I SUDIT’ | Mauro Tomišić imenovan je povjerenikom za suđenje u ligi koju igra!
Next articleVIDEO IZVJEŠTAJ I IZJAVE | Za Rudar TV ove su subote pričali Škerjanc, Kurtić, Jerić i Devčić