SHARE

Nakon što je u prvom kolu Prve A IBL kod kuće s vrlo uvjerljivih 18:4 pobijedila Ladiće Raša je u drugom kolu, glavnina susreta kojeg je odigrana u utorak, 8. rujna, s tek neznatno manje uvjerljivijim rezulatom 16:6 u derbiju Labinštine protutnjala i Kršanom riješivši pitanje pobjednika već nakon štafetnog izbijanja s nedostižnim vodstvom 12:2, te tako najavila svoje ovosezonske visoke ambicije.

Jedine poene za Kršance u periodu dok je još susret bio “živ” upisao je Branko Baćac pobjedom nad Goranom Šimićem u preciznom izbijanju sa svega jednim puntom prednosti (13:12).

Premda, rezultati pojedinih igara govore koliko su one ustvari bile neizvjesne jer su u prvoj fazi susreta tri od četiri igre otišle na stranu gostiju za svega jedan punat razlike. Rašu su do pobjede predvodili Mario Brezac i Igor Radić koji su upisali pobjede u sva tri svoja nastupa.

U sljedećem kolu, koje je na programu u subotu, 12. rujna, za sada pozornost privlači susjedski derbi Buzeštine, ogled Vrha i Istre iz Kozari. U 2. kolu Druge IBL jug Brajkop, koji je slavio gostujuću pobjedu u Žminju 13:7, za sada jedini ima maksimalan učinak iz dva odigrana susreta na čelu prvenstvene ljestvice.