Home Rukomet Druga HŽRL Zapad RUKOMETNA SUBOTA | Labudice zasad nemaju ravnopravnog protivnika, Rovinježi slavili u Umagu

RUKOMETNA SUBOTA | Labudice zasad nemaju ravnopravnog protivnika, Rovinježi slavili u Umagu

Momčad Ilije Lovrinovića nastavila je s pobjedama. Danas im je u goste stigao RK Bjelovar, a nakon 13:13 u prvom dijelu, u nastavku su Porečani stigli do slavlja – 28:25.

Ponovno je odličan bio Filip Perić sa sedam golova, ali ovog je puta momčad Poreča predvodio srednjak Tomislav Bošnjak s osam golova. Bruno Ćopić obranio je osam, a David Vladić dvije lopte.

U Prvoj HRL Jug pulska Arena je držala ritam u Zadru do poluvremena, bilo je dotad 11:11. Ipak, u drugom dijelu domaćin odlazi do 29:24. Rade Simetić postigao je šest golova, a Eduardo Srdarević dodao je četiri.

Na veliki istarski derbi Prve HRL Jug domaći Umag je malo „zakasnio“. Naime, već u 18. minuti Rovinježi su vodili s čak 2:9 i tu osjetnu prednost nisu ispustili do kraja i konačnih 20:26.

Umažane je predvodio Filip Kozina sa sedam golova, a goste iz Rovinja danas maestralni Elian Djerdj sa šest, iako su po pet dodali Dejan Pavlov i Sandi Đukanović. Kod Umaga je šest golova postigao i Urh Jakob Poberaj.

Nastavila se danas i „šetnja“ Labudica. Protivnice su im bile rukometašice Liburnije Opatija, a konačnih 22:36 govori sve o tom susretu. U 52. minuti Malić je pogodila za 18:35 i najveću prednost Labinjanki koje su Opatijke na kraju spustile na 14 golova.

Katarina Raspudić postigla je osam pogodaka, dok je Alka Mileta dodala šest pogodaka. Po četiri su dodale Matea Peršić, Leona Šumberac i Katja Mikolić. ŽRK Rudar u narednom kolu kao maksimalna ekipa s vrha dočekuje zasad polovičnu Murvicu na svom parketu.