Home ISTRA Futsal Verudeži pokorili državu!

Verudeži pokorili državu!

SHARE

U Puli se jučer i u petak održala završnica Favbet gradskih liga u futsalu za cijelu državu. Na završnici je sudjelovalo 16 momčadi i to, tri pulske – MNE Veruda Maling, Šijana Terra Mare i SFC Cabahia te Amateri, Škurinje, Mocca (svi iz Rijeke), Baćelić profi shop, Svijet viličara & Kokot agro (predstavnici Zagreba), Hercegovac visoko potkrovlje, Zlatko Celent AŠ kružni tok, Staklo Maas (Split), Tin, Varoš zara dental centar, Kontrol biro AR (svi iz Zadra) te Salasport.hr i Sygma (iz Osijeka).

Jedna je pulska momčad ispala u osmini finala – SFC Cabahia od splitskog Staklo Maasa 1:3, iako su poveli golom Barišića, a Šijana Terra Mare je golovima Michela Bobića (3), Ariana Agaja i Bajrama Ćeranića pobijedila splitski Hercegovac Visoko Potkrovlje.

Veruda Maling je sa 7:1 bila bolja od Škurinja uz golove Hise Ramadanija (2), Danijela Moravca (2), Manola Bilića (2) i Edija Ljubasa. U četvrtfinalu je osječka Sygma nakon penala izbacila Šijanu Terra Mare 7:5, a Verudeži su se lako obračunali sa Zadranima iz Kontrol Biro Auto Rogić – završilo je 2:6.

U polufinalu je Veruda Maling „osvetila“ svoje sugrađane pobijedivši 4:1 osječku Sygmu golovima Ljubasa (2) i Moravca (2). Finale je donijelo golijadu i veliku pobjedu Verudeža. Zadarski Tin bio je preslab, iako je u svojim redovima imao igrače iz drugoligaških Jezera i Murtera.

Elvir Husarić zabio je hattrick u finalu pa ne čudi i što je izabran za najboljeg igrača turnira, a dva je dodao i najbolji strijelac turnira Danijel Moravac (devet golova ukupno). Strijelci u finalu bili su još i Frane Jelenić te Manolo Bilić (2).

Pobjednicima je, dakle, pripalo 50 tisuća kuna, dok su igrači drugoplasiranog Tina zaradila 20 tisuća, a trećeplasirana Sygma deset tisuća kuna. Na kraju je uslijedila velika fešta Verudeža i vatromet.